背景

The Kyoto Nishiki-market and Japanese "Surume" Tempura

“SURUME” (Dried Squid) Tempura in Nishiki-Market Kyoto, 
“NISHIKI SURUME(錦イカ)” in the “Hanayori-Kiyoe(花よりキヨエ)” shop.

 錦イカ (3) - コピー花よりキヨエ 相撲
What’s the traditional food “SURUME” in Japan?
searching
 

スルメの画像

Japanese Surume

SURUME is traditional preservation on food of Japan. SURUME is made by drying in the shade or machine-drying the squid that internal organs have been removed. It’s very popular for Japanese to eat SURUME while drinking Japanese Sake (alcohol). The other hands, at traditional ceremonies and rituals, “SURUME” is regarded as a token of good luck being a representative item among betrothal gifts for the other party. Additionally, SURUME is buried in the Sumo ring as a good-luck item. Our shop “Hanayori-Kiyoe” provides traditional “SURUME” Tempura in Nishiki market in Kyoto.

 

“Hanayori-Kiyoe” shop is located in Nishiki market in Kyoto.searching

The shops in the Nishiki market are open almost from10 o’clock every day including on New Year. The Nishiki Market Street runs parallel to Shijo Avenue, one block north of Shijo Avenue. The market is known as “Kyoto’s Kitchen” and was established more than 400 years ago. The market is lined with shops selling Japanese traditional foods, so Nishiki Market in Kyoto has lots opportunities to touch and find out Japanese foods style. “Hanayori Kiyoe” is located in east side of the Nishiki market, near Teramachi Shopping Arcade and provide a Japanese croquette (Nishiki-coroquette 錦コロッケ)and traditional “SURUME” Tempura(Nishiki-Ika 錦イカ).

 hanayori kiyoe location 

 

“Hanayori Kiyoe” is famous for providing a special “Surume” Tempura.searching

錦イカのキヨエモデル - コピー

For select the best Surume for Japanese traditional Tempura, our shop contacted a lots of fishery companies and Fishermen in Japan. Finally, we found the Special “Surume (squid)” which was got in the Hokkaido sea-area. The Special squid has awesome taste, pretty sweet and soft. The Surume tempura (Nishiki IKA) taste is like Japanese traditional taste, it is not like squid fried in the shop of fish and chips. Please have a traditional Japanese taste in the Nishiki market.

 

【SHOP INFO】Hanayori-Kiyoe

Address: Kyoto city  chuo-ku Nishiki-koji gokomachi hokuto kado
                (京都市中京区錦小路通御幸町北東角)
Every day OPEN:10am to 6pm 

 錦イカ (3) - コピー

 

 

キヨエの殿堂レシピ

ホタテのソテー ジンジャーホットドレッシング

「Joietable ジョワターブル」KANAKO先生のレシピ

分類: 和えもの・ナムル・サラダ  

じゃがいものフォカッチャ

「aroma di caffe(アロマディカッフェ)」岩永なぎさ先生のレシピ

分類: 塗る・つける  その他  

長ネギとベーコンのヘルシーキッシュ

「おうちパン教室coucou」大竹 直子先生のレシピ

分類: 塗る・つける  その他  

秋の香り、たっぷりキノコのスパゲティ

イタリア料理教室クオーレ(La casalinga del cuore)若田英子先生のレシピ

分類: パスタ  

ホタテの和風カルパッチョ

「こしぇる箱」千葉幸子先生のレシピ

分類: 塗る・つける  その他  

ビーンズチョップドサラダ

「料理教室Felice Cucina」佐藤 麗奈先生のレシピ

分類: 和えもの・ナムル・サラダ  

和風 明太カルボナーラ

「カルネスタイル」料理家・テーブルフードデザイナー しめぎひとみ先生のレシピ

分類: 和えもの・ナムル・サラダ  塗る・つける  

キヨエマヨネーズのたまごサンド

「料理教室 casa piccola」大石亜子先生のレシピ

分類: 和えもの・ナムル・サラダ  塗る・つける  

セイボリーパイ

「Fleurs de Saison(フルールドセゾン)」内田屋薫子先生のレシピ

分類: 和えもの・ナムル・サラダ  

エクレア

「アトリエ・ブラン」李 賢貞(イ ヒョンジョン)先生のレシピ

分類: デザート  

鮑のキヨエオイルソテー

「料理教室四季」伊藤よしき先生のレシピ

分類: 塗る・つける  その他  

トマトのクリアスープ キヨエオリーブオイル添え

「料理教室 ma cuisine」西村諒子先生のレシピ

分類: 塗る・つける  その他  

キヨエの殿堂レシピ一覧はこちら

みんなのキヨエ・レシピ

のり佃煮のペペロンチーノ

子供が大好き!のり佃煮のパスタ

分類:パスタ  

牛肉と豆苗炒め

ささっとご飯レシピ

分類:その他  

やさしい長芋

食べ過ぎた翌日に胃を休めたい山芋レシピ

分類:和えもの・ナムル・サラダ  

芝エビのオーブン焼き

オーブンで焼くだけ

分類:塗る・つける  その他  

豆苗ヨーグルトサラダ

箸休めの豆苗サラダ

分類:和えもの・ナムル・サラダ  

ラム肉チョップのトマト煮込み

ラムチョップとトマトのオリーブオイルレシピ

分類:煮込み料理  その他  

麺つゆなしのオリーブ素麺

つゆなし素麺

分類:和えもの・ナムル・サラダ  パスタ  その他  

牛肉とパプリカ

赤身を楽しむレシピ

分類:和えもの・ナムル・サラダ  その他  

煮込みパスタ

ひとつの鍋で全部済ませるショートパスタ

分類:パスタ  

ローストビーフサラダ

ちょっと簡単でおいしいサラダ。

分類:和えもの・ナムル・サラダ  

マグロと桜えびの香味和え

うま味ある桜えびを使ったレシピ

分類:和えもの・ナムル・サラダ  その他  

ちくわとほうれん草(弁当の一品に)

子供のお弁当に簡単ほうれん草(簡単すぎてごめんなさい)

分類:その他  

みんなのキヨエ・レシピ一覧はこちら

お料理コラム

背景

桃モッツァレラのサラダ

時間ある朝ゆっくりと食べたい桃レシピ

春キャベツのパスタ

春にしか食べれない春キャベツのパスタ

高菜ごはん。

ピリッと辛い高菜をキヨエ・オリーブオイルで甘さを引き立たせるレシピ

分類から探す
食材から探す
キーワード
Super Premium Quality Kiyoe ご購入はこちら

ご購入はこちら

  • 毎日のオリーブオイル 普段のお料理にオリーブオイルを使いたいとお考えの方へ
  • 大切な方へのギフト 大切な方へ安心と健康を届けます。
  • その他の商品 オリーブの実、その他のキヨエの商品
  • 定期購入のご案内 毎日キヨエを楽しんで頂ける定期コースができました。