オリーブオイル キヨエフェイスブックページ
Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook
背景

The Kyoto Nishiki-market and Japanese "Surume" Tempura

“SURUME” (Dried Squid) Tempura in Nishiki-Market Kyoto, 
“NISHIKI SURUME(錦イカ)” in the “Hanayori-Kiyoe(花よりキヨエ)” shop.

 錦イカ (3) - コピー花よりキヨエ 相撲
What’s the traditional food “SURUME” in Japan?
searching
 

スルメの画像

Japanese Surume

SURUME is traditional preservation on food of Japan. SURUME is made by drying in the shade or machine-drying the squid that internal organs have been removed. It’s very popular for Japanese to eat SURUME while drinking Japanese Sake (alcohol). The other hands, at traditional ceremonies and rituals, “SURUME” is regarded as a token of good luck being a representative item among betrothal gifts for the other party. Additionally, SURUME is buried in the Sumo ring as a good-luck item. Our shop “Hanayori-Kiyoe” provides traditional “SURUME” Tempura in Nishiki market in Kyoto.

 

“Hanayori-Kiyoe” shop is located in Nishiki market in Kyoto.searching

The shops in the Nishiki market are open almost from10 o’clock every day including on New Year. The Nishiki Market Street runs parallel to Shijo Avenue, one block north of Shijo Avenue. The market is known as “Kyoto’s Kitchen” and was established more than 400 years ago. The market is lined with shops selling Japanese traditional foods, so Nishiki Market in Kyoto has lots opportunities to touch and find out Japanese foods style. “Hanayori Kiyoe” is located in east side of the Nishiki market, near Teramachi Shopping Arcade and provide a Japanese croquette (Nishiki-coroquette 錦コロッケ)and traditional “SURUME” Tempura(Nishiki-Ika 錦イカ).

 hanayori kiyoe location 

 

“Hanayori Kiyoe” is famous for providing a special “Surume” Tempura.searching

錦イカのキヨエモデル - コピー

For select the best Surume for Japanese traditional Tempura, our shop contacted a lots of fishery companies and Fishermen in Japan. Finally, we found the Special “Surume (squid)” which was got in the Hokkaido sea-area. The Special squid has awesome taste, pretty sweet and soft. The Surume tempura (Nishiki IKA) taste is like Japanese traditional taste, it is not like squid fried in the shop of fish and chips. Please have a traditional Japanese taste in the Nishiki market.

 

【SHOP INFO】Hanayori-Kiyoe

Address: Kyoto city  chuo-ku Nishiki-koji gokomachi hokuto kado
                (京都市中京区錦小路通御幸町北東角)
Every day OPEN:10am to 6pm 

 錦イカ (3) - コピー

 

 

キヨエの殿堂レシピ

%e3%82%b5%e3%83%bc%e3%83%a2%e3%83%b3%e3%82%ab%e3%83%ab%e3%83%91%e3%83%83%e3%83%81%e3%83%a7-200

生サーモンのカルパッチョ

冊で買ったサーモンを使ったオリーブオイルレシピ

分類: その他  和えもの・ナムル・サラダ  

200-2

タコのシャキシャキ和え

タコのおつまみレシピ

分類: 和えもの・ナムル・サラダ  塗る・つける  

200-2

生牡蠣の酢の物

牡蠣の殿堂レシピ

分類: その他  和えもの・ナムル・サラダ  

0200-2

スルメイカのゆずソース

キヨエ・オリーブオイルでおいしく食べるイカレシピ

分類: 塗る・つける  醤  

%e6%9f%bf%e3%82%b5%e3%83%a9%e3%83%80-200

柿のかぶサラダ

季節を感じる!オリーブオイルを使った柿のかぶサラダ

分類: 和えもの・ナムル・サラダ  

%e7%94%9f%e3%81%97%e3%82%89%e3%81%99-200

そのまま生シラス

生シラスは、これできまり。

分類: その他  和えもの・ナムル・サラダ  

%e3%83%9b%e3%83%af%e3%82%a4%e3%83%88%e3%83%9e%e3%83%83%e3%82%b7%e3%83%a5%e3%83%ab%e3%83%bc%e3%83%a0%e3%82%b5%e3%83%a9%e3%83%80-200

ホワイトマッシュルームのサラダ

簡単なマッシュルームのサラダレシピ

分類: 和えもの・ナムル・サラダ  

200%e7%8e%89%e3%81%ad%e3%81%8e%e3%80%80%e4%ba%ba%e5%8f%82%e3%80%80%e3%82%aa%e3%83%aa%e3%83%bc%e3%83%96%e3%82%aa%e3%82%a4%e3%83%ab%e3%80%80%e3%82%b5%e3%83%a9%e3%83%80-%e3%82%b3%e3%83%94%e3%83%bc-2

人参と玉ねぎのみじん切りサラダ

野菜たっぷりサラダ

分類: その他  和えもの・ナムル・サラダ  

200

いかゲソときのこアヒージョ

簡単でおいしい。イカゲソのアヒージョ鍋

分類: アヒージョ  

200

ピーマンの塩こぶ和え(カマンベールチーズ入り)

和えるだけ簡単レシピ

分類: その他  和えもの・ナムル・サラダ  

200

豆腐とトマトの生バジルサラダ

ミキサーは使わないお手軽レシピ

分類: 和えもの・ナムル・サラダ  

200

あま~い人参サラダ

人参とオリーブオイルのシンプルレシピ

分類: その他  和えもの・ナムル・サラダ  

キヨエの殿堂レシピ一覧はこちら

みんなのキヨエ・レシピ

%e3%81%95%e3%81%97%e3%81%bf-200

お刺身そのままカルパッチョ

お刺身をそのままオリーブオイルレシピ

分類:和えもの・ナムル・サラダ  塗る・つける  

dscf9956-200

ツナとアボカドのディップ

簡単なツナとアボカドのディップレシピ

分類:その他  和えもの・ナムル・サラダ  塗る・つける  

200

小松菜と豚肉炒め 

だしで炒める簡単レシピ

分類:その他  

%e3%82%bf%e3%83%a9%e9%8d%8b-200

タラ鍋とキヨエ・ポン酢

キヨエポン酢であっさり食べるレシピ

分類:鍋  

%e6%b4%8b%e6%a2%a8%e3%82%b5%e3%83%a9%e3%83%80-200

洋梨のサラダ ~くるみとゴルゴンゾーラ和え~

簡単な洋梨サラダ

分類:和えもの・ナムル・サラダ  

200-2

長芋のおやつ

クミンシードを使った簡単おやつ

分類:その他  和えもの・ナムル・サラダ  

%e3%82%bf%e3%83%a9%e3%81%ae%e3%83%9b%e3%82%a4%e3%83%ab%e7%84%bc%e3%81%8d-200

タラ蒸し~フライパン料理~

ホイル焼きをフライパンでアレンジしたオリーブオイルのレシピ

分類:その他  和えもの・ナムル・サラダ  煮込み料理  

%e3%81%a4%e3%81%b6%e3%81%8c%e3%81%84-200

つぶ貝のおいしいおつまみ。

手早く作れる美味しいおつまみ

分類:その他  

200

すだち風味のマッシュルーム

マッシュルームをちぎっただけの簡単レシピ

分類:和えもの・ナムル・サラダ  

%e3%81%95%e3%81%a4%e3%81%be%e3%81%84%e3%82%82-200

さつまいも&アーモンドサラダ

アーモンドの食感と香りを加えたレシピ

分類:和えもの・ナムル・サラダ  

%e3%83%9e%e3%82%b0%e3%83%ad%e3%80%80%e5%ae%8c%e6%88%90-200

マグロのトマトソースカルパッチョ

マグロのカルパッチョ~トマトソース~

分類:その他  和えもの・ナムル・サラダ  塗る・つける  

%e3%83%9a%e3%83%9a%e3%83%ad%e3%83%b3%e3%83%81%e3%83%bc%e3%83%8e-200-%e3%82%b3%e3%83%94%e3%83%bc-2

簡単!ペペロンチーノ

簡単に作れる誰でも美味しい粉チーズを加えたペペロンチーノ。

分類:パスタ  

みんなのキヨエ・レシピ一覧はこちら

お料理コラム

背景
桃サラダ 335 (2)

桃モッツァレラのサラダ

時間ある朝ゆっくりと食べたい桃レシピ

春キャベツのパスタ 80

春キャベツのパスタ

春にしか食べれない春キャベツのパスタ

高菜ごはんa - 335 - コピー

高菜ごはん。

ピリッと辛い高菜をキヨエ・オリーブオイルで甘さを引き立たせるレシピ

分類から探す
食材から探す
キーワード
Super Premium Quality Kiyoe ご購入はこちら

ご購入はこちら

  • 毎日のオリーブオイル 普段のお料理にオリーブオイルを使いたいとお考えの方へ
  • 大切な方へのギフト 大切な方へ安心と健康を届けます。
  • その他の商品 オリーブの実、その他のキヨエの商品
  • 定期購入のご案内 毎日キヨエを楽しんで頂ける定期コースができました。